Site Audit .ro Consultanta in comert electronic si audit de site-uri

September 30, 2006

Cat de important este CONTINUTUL? Cat de mult conteaza CREDIBILITATEA?

Filed under: CONTINUT — Liviu Taloi @ 10:10 pm

Un utilizator “citeste” o pagina web intre 3 si 11 secunde apoi decide… Conform lui Nielsen 79% din userii ce intra pe un site “scaneaza” continutul paginii, ei nu citesc cuvant cu cuvant, luand decizia de continuare a citirii paginii in foarte putine secunde. Peste 60% dintre romani sunt neliterati, nu au o facultate, nu au obisnuinta folosirii unui interfete electronice. Unui utilizator ii este cu 25% mai greu sa citeasca o pagina de internet decat o pagina de ziar. Autorul ce abordeaza stilul informal, conversational, lipsit de (prea multe) cuvinte promotionale are 70% mai multe sanse sa cucereasca atentia utilizatorului. Fapte si Cifre. Continutul: structurarea informatiei, stilul abordat. Credibilitatea unui site: pe web oricine poate scrie ce vrea despre orice. In loc de incheiere. Oricine poate vinde orice pe Internet. Important este sa-si convinga utilizatorii sa cumpere de la el. Sa fie credibil!

 

S-au scris multe articole despre cum construim o afacere online de success, pornind de la o strategie, continuand apoi cu implementarea unei solutii informatice performante si terminand (a se citi: “si procesul se reia”) cu promovarea unui site.

 

Cu toate acestea s-a vorbit destul de putin despre CONTINUT, desi toti suntem de accord, toti declaram “continutul este REGE”. De ce informatia prezentata pe site sub forma de cuvinte si imagini este cea care conteaza?

Fapte si Cifre

Conform lui Nielsen 79% din userii ce intra pe un site “scaneaza” continutul paginii, ei nu citesc cuvant cu cuvant. Din experienta mea proprie, din spatele celui mai mare site de comert electronic din Romania, exista un interval de 3 (Nielsen) pana la 11 (Taloi) secunde in care procesul de “scanare” (more…)

Ce va poate oferi o evaluare independenta (audit de site) a site-ului dumneavoastra?

Filed under: AUDITARE — Liviu Taloi @ 7:51 pm

Pledoarie adresata companiilor ce administreaza site-urile de comert electronic. Un evaluator independent stie sa puna intrebarile potrivite si sa raspunda la ele. Va oferi recomandarile necesare companiei ce administreaza site-ul pentru a duce afacerea catre competitivitate si profitabilitate. Sa analizam site-ul dumneavoastra. Evaluarea independenta a site-ului. Nu sunteti sigur ca aveti nevoie de un audit? Lucruri pe care nu le stiti. Raul pe care il poate face un site prost realizat. Va puteti permite sa nu aveti site-ul evaluat, auditat?

 

“90% dintre site-urile web au o usabilitate scazuta. Daca cele mai multe site-uri sunt proaste, dumneavoastra puteti atrage multi clienti daca aveti un site usor de folosit si care satisface nevoile reale ale utilizatorilor. “

 

Asa spune specialistul numarul unu mondial in usabilitate, Jakob Nielsen. Credeti ca site-ul pe care compania dumneavoastra il administreaza este „usor de folosit si satisface nevoile reale ale utilizatorilor”? (more…)

September 25, 2006

Auditul site-urilor, cat de important este el in Romania

Filed under: AUDITARE — Liviu Taloi @ 9:00 am

SiteAudit.ro isi propune sa ofere sprijin proiectelor online in atingerea scopului lor declarat. Isi propune sa realizeze acest lucru analizand proiectul din mai multe puncte de vedere: al design-ului, al continutului si al tehnologiilor folosite. Analiza unui site/proiect existent are ca rezultat un raport complex si indicarea cailor prin care echipa de dezvoltare si de conducere poate atinge echivalentul unui site “special croit” in obtinerea scopului declarat. SiteAudit.ro isi dedica timpul clientului cu scopul declarat de a-l sprijini in demersul lui de a-si atinge scopul.

 

[…] Revenind la intrebarea ta, ce este acela termenul “site audit”, voi raspunde prin a va felicita pentru excelentul raport de auditare intocmit de fiecare din cei 12 jurati la Gala Premiilor E-Commerce. Sigur, nu toti cei 12 au avut timp pentru a audita toate cele 35 de site-uri asha cum poate ar fi fost nevoie, scopul Galei nefiind acela de a oferi un serviciu gratuit de auditare ci de a promova valoarea si profesionalismul in acest domeniu. Si ati reusit! Bravos! (more…)

Powered by WordPress