Site Audit .ro Consultanta in comert electronic si audit de site-uri

October 29, 2006

29 octombrie 1969, ora 22:30 (California) – ziua cand Internetul (ArpaNet) a comunicat pentru prima data

Filed under: comunicate de presa — Liviu Taloi @ 8:20 pm

Bucuresti, 29 Octombrie 2006 – SiteAudit.ro ofera primilor 37 de utlizatori ce vor vizita site-ul nostru in saptamana 29 octombrie – 04 noiembrie 2006, cate o ora de consultanta gratuita cu ocazia implinirii a 37 de ani de la ziua in care doua computere au comunicat prin intermediul Internetului. Au aparut sute si sute de magazine virtuale in ultimii ani, desi nu toate au inteles modul de constructie a unei afaceri online. SiteAudit.ro isi propune sa sprijine tinerii antrepenori in efortul acestora de a intra in piata de comert online cu dreptul. In 2006 cifrele estimate pentru piata de comert electronic din Romania sunt de peste 60 de milioane de euro, urmand ca in 2007 aceasta sa depaseasca cifra de 100 de milioane de euro.

Acum 37 de ani, la ora 22:30 ora Californiei, Charley Kline de la UCLA (California) a incercat pentru prima data sa se logeze, cineva a folosit pentru prima data cuvantul LOGIN intr-un sistem informatic conectat pe ArpaNet, in computerul gazduit la Stanford Research Institute. La transmiterea literei G din cuvantul LOGIN, sistemul gazda s-a blocat. (more…)

October 14, 2006

Cat de IEFTINA este PUBLICITATEA ONLINE pentru un site de COMERT ELECTRONIC?

Filed under: PUBLICITATE ONLINE — Liviu Taloi @ 1:52 pm

CTR 1%, Rata de Conversie 1% rezulta 0.0001 coeficientul meu de conversie dintr-un banner. Cu alte cuvinte la fiecare 10.000 de afisari ale reclamei mele voi putea sa sper la o comanda care imi aduce 20 de euro venit. Cati euro pot eu sa-mi permit sa cheltuiesc pentru acest lucru? Toata lumea se lauda cu cresterea cifrelor de afaceri pe sectorul publicitatii online din Romania. Yahoo sustine altceva, ca publicitatea online se afla in declin, si o sustin cu cifre. Haideti sa vedem cat de ieftina este publicitatea online pentru un site de comert electronic din Romania. CPM, CTR si alte acronime specifice publicitatii online Rata de Conversie, procentul de comenzi onorate din numarul de vizitatori. Cifra magica de 0.5 euro CPM Solutia ideala sau declinul publicitatii online asa cum o stim in acest moment. Solutia la aceasta ecuatie a profitabilitatii rezultate dintr-o campanie de publicitate online poate nu o constituie publicitatea asa cum o stim noi, un banner, ci mai curand o campanie de comunicare si PR, o campanie sustinuta de articole credibile, de advertoriale, de linkuri plasate corect pe alte site-uri, de reclama afisata contextual… Nu este un raspuns simplu, si nu am sa-l dau eu aici in acest articol, dar publicitatea online sub forma de bannere moare.

 

Este adevarat ca tot mai multe magazine online vor investi in publicitate pentru a se face cunoscuti atunci cand lanseaza o noua afacere. Masura in care percep magazinele online preturile CPM, CPC, CPA sau alte preturi din grila marilor agentii de publicitate online ca pe un panaceu universal, ca pe o afacere profitabila de ambele parti, este de multe ori total diferita de ceea ce sustin agentiile… (more…)

October 2, 2006

90% din piata comertului electronic romanesc este generata de 2% dintre magazinele online

Filed under: comunicate de presa — Liviu Taloi @ 3:45 pm

Bucuresti, 02 Octombrie 2006 – „Din cele peste 500 de magazine online existente pe piata de comert electronic la ora actuala doar 2% au succes devenind o afacere durabila”, afirma Liviu Taloi, director general al Web Audit, companie ce ofera servicii de consultanta si audit magazinelor online. Tot mai multi tineri intreprinzatori se gandesc sa investeasca timp si pricepere in dezvoltarea unei afaceri pe Internet. Invariabil toti se gandesc sa dezvolte un magazin online.

De ce aceasta cifra? Pentru ca tinerii manageri de magazine online nu au experienta necesara derularii unei afaceri obisnuite, off-line. Nu exista nici o diferenta notabila intre un magazin online si unul traditional, offline, din punctul de vedere al dezvoltarii afacerii.
(more…)

October 1, 2006

AUDITUL unui SITE sau AUDITUL unei AFACERI?

Filed under: COMERT ELECTRONIC — Liviu Taloi @ 10:41 pm

Din cele peste 500 de magazine online existente pe piata de comert electronic la ora actuala doar 2% au succes devenind o afacere durabila. Un coleg din bransa imi povestea zilele trecute de modul in care presa priveste si relateaza despre magazinele „virtuale”. De ce sa le numim magazine virtuale? In fond, si despre acest lucru voi vorbi in acest articol, o afacere online nu se deosebeste cu nimic de o afacere offline, un magazin traditional. Ce are virtual un magazin online? Produsele? In nici un caz… Inceputul Organizarea. Un nou inceput Un alt viitor. Uita de site pentru un an de zile. Incearca sa vezi cum poti imbunatatii fluxul de comenzi din curtea casei tale. Fa angajari si mareste echipa de vanzari. Ei sunt motorul magazinului tau online. Implementeaza o solutie de actualizare rapida a informatiilor pe site.

Inceputul

Tot mai multi tineri intreprinzatori se gandesc sa investeasca timp si pricepere (pentru ca bani au destul de putini) in dezvoltarea unei afaceri pe Internet. Invariabil toti se gandesc sa dezvolte un magazin online. (more…)

Powered by WordPress