Site Audit .ro Consultanta in comert electronic si audit de site-uri

August 31, 2007

10 sfaturi juridice pentru site-urile de comert electronic, via APTI, Bogdan Manolea (legi-internet.ro)

Filed under: LEGISLATIVA — Liviu Taloi @ 11:57 am

Recomand tuturor celor care doresc sa-si deschida un magazin online sa citeasca o brosura editata recent de APTI – Asociatia Pentru Tehnologie si Internet si de Legi-Internet.ro.

 

Sub egida APTI, s-a publicat brosura “10 sfaturi juridice pentru comertul electronic” care doreste sa fie un prim punct de informare pentru citeva aspecte juridice utile pentru toti cei ce vor sa inceapa un magazin de comert electronic sau cei care au deja unul si vor sa afle mai multe despre acest subiect.

August 17, 2007

Toamna se numara… angajatii. Importanta echipei intr-un site de comert electronic, sau de ce sa ma angajez intr-un magazin online.

Filed under: COMERT ELECTRONIC,CONSULTANTA,SiteAudit — Liviu Taloi @ 12:29 pm

Scopul acestui articol este acela de a angaja oamenii potriviti pentru clientii mei, magazine online. In fiecare toamna, si nu numai, angajatorii din sectorul comertului electronic se pregatesc pentru “nebunia din decembrie”, momentul in care vanzarile o iau razna si clientii cumpara orice, chiar si ce nu se gaseste pe stoc. Anticipand acest moment, o parte din clientii mei ma roaga sa le caut forta de munca, oameni responsabili si care au abilitatile necesare de a lucra intr-un magazine virtual. In acest moment caut oameni potriviti pentru: departamentul de vanzari (de la 2-3 oameni in sus), departamentul de documentare (minim 3 oameni), cel de logistica/curierat (la inceput 1), departamentul de gestiune/magazie (cel putin 1 om) si financiar-contabil (se poate externaliza), ca si pentru marketing-PR (cel putin 1 om),sau programare-dezvoltare web (2-3 oameni), si nu in ultimul rand pentru departamentul suport tehnic/service de diagnoza (porniti cu 1 om macar). In tot decursul anului caut si intermediez angajari pentru magazinele online, pentru clientii mei, si nu numai, acum insa este momentul cel mai potrivit pentru a va angaja la un site de comert electronic. contact Deci, astept CV-urile voastre pe adresa mea, liviu.taloi@siteaudit.ro.

 

Daca ar fi sa acord o nota pentru a arata cel mai important angajat al unui magazin online, atunci as nota cu 10 site-ul acestuia. Este de departe cel mai important angajat al unui patron care administreaza un magazin virtual. Dar si cel mai disciplinat. Nici nu cere un salariu prea mare. Cu toate acestea, intretinerea si dezvoltarea lui necesita un efort supraomenesc din partea echipei de programare-dezvoltare, necesita o atentie deosebita din partea departamentului de marketing-strategie al magazinului, si nu in ultimul rand cere un buget considerabil din partea asociatilor-finantatorilor lui.

 

In esenta poti sa reduci la doua cuvinte un magazin online: costuri reduse. Cum se obtin aceste costuri? Cu ajutorul unei aplicatii informatice, cu ajutorul comunicatiilor si prin intermediul Internetului se automatizeaza/se eficientizeaza cat mai multe dintre operatiile specifice unui magazin offline, unui magazin obisnuit. Acesta este reteta succesului magazinelor online, costurile reduse, o logistica foarte bine pusa la punct. Toate departamentele unui site de comert electronic sunt la fel de importante si unul fara celalalt nu vor reusi. (more…)

Powered by WordPress