Site Audit .ro Consultanta in comert electronic si audit de site-uri

October 26, 2007

Decalogul unui operator de DOCUMENTARE intr-un MAGAZIN ONLINE

Filed under: COMERT ELECTRONIC,CONSULTANTA,SiteAudit — Liviu Taloi @ 1:26 pm

 

REGULI DOCUMENTARE

  1. Se documenteaza NUMAI pe baza de part number, ean, sn, pn (W6FP-3P023, PSL33E-03K03CG3, R2H-BH154C, etc) , daca, CODUL PRODUSULUI nu corespunde cu cel venit in oferta furnizorului mai mult ca sigur vorbim de alt produs. O litera schimbata, o cifra diferita in codul produsului inseamna de obicei o caracteristica diferita.
  2. Informatia cea mai sigura este cea obtinuta de la FURNIZOR (poze, specificatii, etc) – caz dell, in care furnizorul aduce altceva in tara decat ce are el pe site, atentie mare de tot. Daca Furnizorul nu are aceste informatii, se cauta intai pe site-ul PRODUCATORULUI (poze, specificatii, etc)
  3. Daca nici acolo nu gasiti informatiile dorite, se cauta pe GOOGLE, dar alegeti informatia cu DISCERNAMANT, iar daca nu sunteti siguri de exactitatea acelei surse, intrebati seful direct daca e OK (sunt site-uri bine documentate, cum ar fi gsmarena, tomshardware, dpreview, steves-digicams, cnet, etc); atentie sporita la greselile celor ce documenteaza pe site-urile concurente!
  4. (more…)

October 2, 2007

Cat de important este studiul de usability la un site de comert electronic

Filed under: CONSULTANTA,SiteAudit,UZABILITATE — Liviu Taloi @ 8:41 pm

La ultima editie a Galei Premiilor eCommerce SiteAudit.ro si Link2eCommerce au venit cu o noutate pe piata romaneasca de comert electronic, supunand magazinele online la unul din cele mai dificile teste, testul de uzabilitate prin care utilizatori obisnuiti au fost rugati sa indeplineasca trei operatii, normale, pe site-urile inscrise in concurs.De ce este nevoie de testarea uzabilitatii magazinelor virtuale romanesti? Uzabilitatea un panaceu universal pentru un site de comert electronic.. Cat de complicat sau de simplu este sa faci un test de uzabilitate? Este scump? Care este metodologia folosita de SiteAudit.ro si de ce este mai ieftina? Pot sa-mi permit sa o cumpar si eu? Ce putem afla de la un test de usabilitate aplicat pe un site de comert electronic?

 

La ultima editie a Galei Premiilor eCommerce SiteAudit.ro si Link2eCommerce au venit cu o noutate pe piata romaneasca de comert electronic, supunand magazinele online la unul din cele mai dificile teste, testul de uzabilitate prin care utilizatori obisnuiti au fost rugati sa indeplineasca trei operatii, normale, pe site-urile inscrise in concurs.

 

Laboratorul de Testare SiteAudit.ro a fost unul din punctele de interes major in cadrul acestui eveniment, proprietarii magazinelor online putand viziona filmele inregistrate si observa care sunt problemele de functionalitate ale site-urilor jurizate. (more…)

Powered by WordPress