Site Audit .ro Consultanta in comert electronic si audit de site-uri

April 21, 2008

Sudoarea, cel mai important indicator al succesului unui nou magazin online

Filed under: COMERT ELECTRONIC,SiteAudit — Liviu Taloi @ 8:51 am

Ca tanar antreprenor ce te-ai decis sa investesti intr-un magazin online sigur ai entuziasm si cel mai probabil ai acces si la o sursa de finantare. Succesul viitorului tau magazin online depinde foarte mult de felul in care vei stii sa fii locomotiva acestui business online. Munca depusa de tine in mod constant va fi cheia succesului. Magazinul online esti tu!

 

Una din premisele succesului oricarui business aflat la inceput, cum este cazul unui magazin online abia lansat, este formarea in cel mai scurt timp a unei echipe valoroase, a unei echipe care sa-ti asigure o calitate buna a serviciilor. Asa cum am mai spus, in cativa ani, principalul diferentiator intre magazinele online nu il va mai reprezenta pretul, ci calitatea serviciilor oferite. Ori o calitate buna a serviciilor o vei putea obtine doar investind intr-o echipa profesionista, care sa fie bine instruita. (more…)

April 8, 2008

Creste increderea romanilor in comertul electronic odata cu inmultirea numarului de magazine online?

Filed under: SiteAudit — Liviu Taloi @ 5:10 pm

Da, dar nu asa cum ar trebui sa creasca pentru ca piata de comert electronic sa se dezvolte intr-un ritm normal. Desi pare paradoxal, increderea romanilor in comertul electronic nu a crescut in acelasi ritm in care a crescut gradul de accesibilitate a clientilor la serviciile oferite de magazinele online. Din cauza serviciilor nu tocmai bune oferite de majoritatea magazinelor online si din cauza lipsei unei comunicari la nivel de industrie gradul de incredere in comertul electronic este inca scazut.

 

Inapoi in timp… in 1999-2001 apareau pe .ro primele magazine online, primele site-uri care iti permiteau sa faci o comanda pe Internet: emania, eMAG si bestcomputers sunt cateva din primele site-uri de comert electronic. Cum a reactionat atunci cumparatorul roman cu acces la Internet? Prost… Cum adica sa cumperi ceva fara sa-l vezi inainte? Daca vanzatorul te inseala? Daca iti ajunge alta marfa acasa? Daca platesti si ramai cu banii dati? Dintre cei enumerati mai sus, eMAG a reusit sa reziste pe piata si, mai mult, el a fost exemplul de buna practica pentru ceilalti proprietari de magazine online. (more…)

Powered by WordPress