Site Audit .ro Consultanta in comert electronic si audit de site-uri

April 25, 2009

WebSell-1, webinar pe teme de comert electronic – platit la sfarsit daca esti multumit

Filed under: COMERT ELECTRONIC,Din blogul LiviuTaloi.ro,SiteAudit — Liviu Taloi @ 8:00 am

Am ales asadar ca in prima editie a webinarului ce va avea loc pe data de 6 mai 2009 ora 18:00 -20:00 sa fac o trecere in revista a principalelor capitole, structurate intocmai ca si la cursul offline, iSell. Adica o trecere prin principalele probleme ale magazinelor online (vezi cele 5 teme de mai sus) si preluarea intrebarilor voastre specifice. Si pentru aceasta prima editie nu va fi niciun cost daca nu veti considera suficient de utila informatia prezentata. Cine va dori sa plateasca pentru informatiile prezentate o va putea face la sfarsitul acestui prim webinar.

Prima editie a WebSell, sau WebSell-1, se va desfasura in modul urmator: 5 teme principale a cate 10 minute fiecare, alaturi de 2-3 minute de intrebari imediat dupa fiecare capitol prezentat, apoi o sesiune de intrebari si raspunsuri la finalul prezentarii de cate minute ne-or mai ajunge pana in doua ore.

Celelalte editii WebSell vor fi mai targetate pe capitolele de care vorbesc si la iSell, si voi anunta imediat dupa aceasta prima editie calendarul lor, astfel incat participand pe 6 mai sa puteti stii care din workshop-urile urmatoare va sunt de folos. Eu am fost intotdeauna de principiul sa am clienti multumiti, si asta ii include si pe cei peste 30-40 de cursanti pe care i-am avut la iSell, sau pe voi, cei care veti binevoi sa asistati la WebSell-1. Si in cazul acestui workshop tinut online vreau sau aplic acelasi principiu, doresc sa fiti multumiti de informatiile prezentate.

Inregistrarile la webinar se vor face folosind instrumentul pus la dispozitie de Yahoo, adica upcoming.yahoo.com, si sper sa aveti toti cont pe yahoo sa puteti sa va inregistrati. Imi va fi necesara inregistrarea voastra pentru a stii ce solutie de webinar sa cumpar, sa vad care va fi capacitatea camerei de conferinte online. Solutia pe care doresc sa o folosesc nu-mi va permite decat maxim 100 de participanti in respectiva camera online, asa ca am sa va rog sa ma iertati daca nu voi putea invita mai mult de 100 de cursanti la primul webinar. Vor avea prioritate cei care vor plati online in avans folosind shopping cart-ul pus la dispozitie cu generozitate de Kubu.

Am sa va rog sa precizati in campul de observatii/comentarii din subsolul paginii de la upcoming.yahoo.com detalii cu privire la firma pe care o reprezentati, la magazinul online pe care firma il administreaza, datele de contact – telefon & email pentru trimiterea linkului catre camera online de training, numele si functia dumneavoastra.

Tags: , , , , , , ,

April 18, 2009

Comertul online nu tine cont de criza economica

Filed under: COMERT ELECTRONIC,SiteAudit — Liviu Taloi @ 9:03 pm

Sloganul “viitorul este online” incepe sa se contureze din ce in ce mai vizibil atat cantitativ, cat mai ales calitativ pe piata din Romania. Proprietarii de magazine online au inteles importanta unui e-shop cat mai functional, care sa ofere vizitatorului o experienta placuta si sa mentina viu interesul acestuia de a revizita magazinul si de a face cumparaturi. Programul din ce in ce mai aglomerat, traficul si accesibilitatea la Internet, dar si numarul mare de servicii si produse disponibile in magazinele online i-au facut pe romani sa isi indrepte atentia asupra acestora. Preturile sunt competitive, livrarea produselor se face la adresa indicata de client, chiar si in afara orelor de program obisnuite sau in weekend , fapt ce contribuie foarte mult la dezvoltarea acestei noi forme de comert – comertul electronic. Despre valoarea si viitorul pietei de comert online am stat de vorba cu Liviu Taloi, consultant eCommerce si auditor de site-uri.

 

Anca Zaharia: Care este valoarea pietei de e-commerce autohtone?

 

Liviu Taloi: Este foarte greu sa faci o estimare a pietei de comert online romanesti. Nu exista o autoritate care sa centralizeze aceste cifre si in lipsa acesteia avem doua surse: declaratiile magazinelor online in presa si declaratiile procesatorilor de plati electronice. Cum magazinele online romanesti nu declara intotdeauna cifre realiste, si nu toate vor sa comunice cu presa, sursa cea mai buna este GECAD ePayment – cel mai mare procesator de plati cu cardul din tara, sau ROMCARD – locul pe unde trec majoritatea tranzactiilor cu cardul din Romania.

 

Anul trecut, in programul 3D Secure erau inscrisi aproape 200 de comercianti on-line din Romania. Piata totala a fost estimata la aproximativ 2.000 de magazine si 250 de milioane de euro in 2008. Sunt insa mici contradictii in toate declaratiile de tipul acesta, si asta datorita acestei incertitudini, lipsei unei autoritati care sa ceara de la principalii jucatori cifrele de afaceri anuale, intr-un efort de a mediatiza si promova piata in ansamblul ei.

 

Daca centralizam declaratiile principalelor magazine online pe 2008, avem eMAG cu 100 mil euro, MarketOnline cu 13.3 mil euro, PCFun cu 11 mil euro, PcGarage cu 10 mil euro, nu stim nimic de CEL.ro si NEOMAX.ro insa ajungem asadar la aproximativ 130 – 150 mil euro numai din e-tailul de IT&C.

 

Mi-e greu sa cred ca restul magazinelor online non-IT&C au facut doar 100 de milioane de euro in 2008. Conform ultimelor declaratii ePayment, structura pe produse si servicii, cel putin in cazul platilor cu cardul, in valoare de 53 de milioane de euro in 2008, a fost urmatoarea: telecom cu 35% din cumparaturi, turism si transporturi cu 26% si e-tail cu 18%. Coroborand datele de mai sus si cu cifrele furnizate acum cateva zile de EuroSTAT, unde am aflat ca doar 4% din romani au cumparat online in anul 2008, cu valoarea medie a unei cumparaturi pe net – 1200-1500 RON, deci 300 de euro, ajungem la o cifra intre 275 si 350 de milioane de euro. Ca sa concluzionez si sa nu zapacesc prea tare audienta, o cifra reala si verificabila nu exista. Estimarea pentru 2008 este undeva sub jumatate de miliard de euro, din care 53 de milioane de euro s-au realizat prin tranzactii online cu cardul. (more…)

April 4, 2009

Twitter online marketing

Filed under: Din blogul LiviuTaloi.ro,SiteAudit — Liviu Taloi @ 4:21 pm

Twitter online marketing, suna frumos pentru a nu-l folosi ca titlu pentru acest articol. Daca 2008 a fost anul in care multe companii din Romania si-au facut blog, anul acesta toata lumea trece pe Twitter, inclusiv afacerile online romanesti.

Poate fi Twitter folosit ca instrument de marketing? Poti sa-l folosesti intr-un fel in care sa-ti aduca in timp macar un leu peste banii (timpul) investiti in acest proiect? Conteaza pentru o afacere online sa fie prezenta pe retelele sociale, pe Twitter de exemplu?

Voi incerca in cele ce urmeaza sa aduc cateva argumente pro Twitter. Argumentele contra vi le voi lasa voua, cititorilor. Va avertizez: va fi un articol lung. Daca nu aveti rabdare acum dati un print si cititi-l mai tarziu.

(more…)

Powered by WordPress