Site Audit .ro Consultanta in comert electronic si audit de site-uri

September 25, 2006

Auditul site-urilor, cat de important este el in Romania

Filed under: AUDITARE — Liviu Taloi @ 9:00 am

SiteAudit.ro isi propune sa ofere sprijin proiectelor online in atingerea scopului lor declarat. Isi propune sa realizeze acest lucru analizand proiectul din mai multe puncte de vedere: al design-ului, al continutului si al tehnologiilor folosite. Analiza unui site/proiect existent are ca rezultat un raport complex si indicarea cailor prin care echipa de dezvoltare si de conducere poate atinge echivalentul unui site “special croit” in obtinerea scopului declarat. SiteAudit.ro isi dedica timpul clientului cu scopul declarat de a-l sprijini in demersul lui de a-si atinge scopul.

 

[…] Revenind la intrebarea ta, ce este acela termenul “site audit”, voi raspunde prin a va felicita pentru excelentul raport de auditare intocmit de fiecare din cei 12 jurati la Gala Premiilor E-Commerce. Sigur, nu toti cei 12 au avut timp pentru a audita toate cele 35 de site-uri asha cum poate ar fi fost nevoie, scopul Galei nefiind acela de a oferi un serviciu gratuit de auditare ci de a promova valoarea si profesionalismul in acest domeniu. Si ati reusit! Bravos!

 

[…] As putea spune ca toti managerii site-urilor premiante (permite-mi sa felicit nu numai echipa eMAG dar si FunGift, domo.ro, dol.ro, etc) au apelat la prieteni cel putin in momentele cheie ale vietii acestor site-uri pentru o “auditare”, pentru o verificare a principalelor functionalitati, chiar si numai pentru a cere parerea prietenului “specialist” in e-anything.

 

Conceptul de Site Audit nu este deci unul nou. Ce conteaza foarte mult in aceasta meserie este profesionalismul de care dai dovada, etica profesionala si impartialitatea. In toate echipele in care am lucrat pentru dezvoltarea unui proiect, am adus acea opinie a profesionistului neutru, am ajustat scopul si functiunile bazandu-ma in special pe experienta mea si pe o comunicare extraordinara cu publicul.

 

[…] Fiecare dintre cei care au lansat un proiect on-line, eu, tu, noi, am creat un site cu un anume scop. Un eveniment precum Gala Premiilor E-Commerce a avut un scop bine definit, pe care l-a atins. Ne place sau nu, unii dintre noi traiesc pentru a castiga tocmai din aceste afaceri on-line. Prima intrebare pe care o adresez unui client ce simte nevoia unui audit este: Daca ai investit 1 leu intr-un site, si scopul acelui site este X, ti-ai atins acel scop? Ai castigat in plus alt leu pentru a sustine o dezvoltare durabila?

 

Acel leu castigat in plus se obtine cu sudoare, cu pricepere si cu putin noroc uneori… Mijloacele prin care un site ajunge sa-si atinga scopul declarat sunt foarte multe si de obicei mult mai ieftine decat cele necesare unei afaceri off-line. Totusi, costurile umane si materiale dedicate unui proiect on-line tind sa le ajunga pe cele off-line cand un proiect ajunge la maturitate. O afacere este afacere indiferent de suportul pe care o dezvolti. Acest suport iti inlesneste sau nu calea catre succes, atat.

 

SiteAudit.ro isi propune sa ofere sprijin proiectelor online in atingerea scopului lor declarat. Isi propune sa realizeze acest lucru analizand proiectul din mai multe puncte de vedere: al design-ului, al continutului si al tehnologiilor folosite. As putea spune ca o parte semnificativa a muncii de audit au facut-o juratii Galei, dar, sunt absolut sigur ca acele criterii deosebit de dure si in acelasi timp impartiale au consumat mult timp din partea celor 12. Daca ei nu au avut timpul necesar dedicat unei analize atente asupra site-urilor inscrise SiteAudit.ro are si isi dedica acest timp clientului cu scopul declarat de a-l sprijini in demersul lui de a-si atinge scopul.

 

Analiza unui site/proiect existent are ca rezultat un raport complex si indicarea cailor prin care echipa de dezvoltare si de conducere poate atinge echivalentul unui site “special croit” in obtinerea scopului declarat. Mai mult, prin partenerii si prietenii mei deosebiti, fiecare conducand afaceri online de succes, putem alege impreuna si executantul modificarilor necesare daca acestea nu pot fi efectuate in-house.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress